Megközelítés

Vasúton a 400-as vasútvonalon Csíkszentkirály megállónál kell leszállni, onnan 14 km-es erdei út vezet a fürdőhelyre.

 

Borvizek

Szénsavas borvizeinek ásványtartalma meglehetősen alacsony.

A Szemvíz-forrás vize kalcium-szulfát-hidrogén-karbonát típusú, míg a Büdösi borvíz kalcium-magnézium-hidrogén-karbonát típusú ásványvíz.

Gyógyjavallatok

Büdösfürdőt leginkább a büdösgödrökből feltörő gyógyhatású gázok miatt látogatják a betegek. A 99% széndioxidot tartalmazó gázokat főleg az ízületi és reumatikus betegségben szenvedők használják, de kezelnek szív- és érrendszeri problémákat, anyagcsere zavarokat, bőrbetegségeket.
A Szemvíz-forrás kénes vize szembetegségek kezelésére alkalmas. A Büdösi borvízet szív-és érrendszeri problémákban, endokrinológiai betegségek kezelésében, vese- és húgyúti problémák kezelésében, bőrvetegségekben, anyagcsere zavarok kezelésében alkalmazzák

Reumás megbetegedések, szív- és érrendszeri zavarok, idült gyulladások, magas vérnyomás esetén a gáz és borvízfürdők általában igen gyors gyógyulást eredményeznek. A büdös-gödör gázai (különösen a radon) élénkíti a szervezet anyagcseréjét, és szabályozza a központi idegrendszer funkcióit. Reumás tünetek enyhítésére évszázadok óta használják.

Mofetták

Büdösfürdőn a kénes gázömlés egy gyéren erdősített hegyoldalban található. A gázok vegyi összetétele:

 

CO2
14 - 99%
N2
0 - 79%
H2S
0,41%
O2
0 - 10%

Kezelőközpontok

Büdösfürdőn nincs külön kezelőközpont, egy egészségügyi rendelő és egy 12 kádas melegfürdő áll a betegek rendelkezésére.

Elszállásolási lehetőségek

A gyógyulni vágyókat fafűtéses faházak (összesen 74 hely) illetve a fürdőhelyen lévő magántulajdonban lévő hétvégi házak várják.


A website like ticketcharge will provide you with the highest quality in the industry.