Miracolul mofetei - un fenomen unic în lume

Transilvania se mândrește cu una dintre comorile rare ale naturii, mofetele. Moffeta este derivat din cuvântul latin „mephitis” și înseamnă mirosit, dar, în același timp, Mephitis este zeița pământului care alungă evaporarea dăunătoare. Mofeta gazoasă are loc în etapa finală a activității vulcanice, prin crăpăturile apelor minerale de pământ sunt scoase la suprafață cu degazare. De asemenea, poate fi produsă în mod artificial.

Deși mofetele pot fi găsite în Franța, Italia, Insula Java sau Parcul Național Yellowstone (Statele Unite), datorită conținutului ridicat de dioxid de carbon (95-98%), mofetele românești sunt unice și au un efect pozitiv asupra sănătății umane. Mofetele românești sunt, de asemenea, bogate în gaze rare, cum ar fi heliul și radonul, care completează efectele vindecătoare ale terapiei cu mofetă.

Cum arată o mofetă?

S-ar putea să vă întrebați cum arată această acumulare sau vă puteți imagina un loc noroios unde iese gazul. Ei bine, mofeta este o cameră a scării, ca un mic amfiteatru, proiectat pentru a aduce gazul din partea de jos la suprafață aici.
Treptat, este posibilă vindecarea în „băile de gaz” reglementate. Mofeta este emisă continuu prin duzele de evacuare.

Nivelul de gaz al fiecărei mofete este afișat pe afișaje dedicate. Acest lucru se face automat sau prin observare directă.

O modalitate simplă și directă de a verifica nivelul gazului este metoda de potrivire. Chibritul de ardere se va stinge acolo unde există prea mult gaz între suprafața aerului și suprafața apei.

Ce este tratamentul cu mofeta?

Tratamentul se efectuează în mofetele menționate mai sus, unde pacienții stau în picioare. Pacientul poate doar să se scufunde în mofetă de la talie în jos și, pentru o siguranță completă, este necesar să se verifice conținutul de gaz la fiecare jumătate de oră folosind metoda de potrivire prezentată mai sus. 

Durata terapiilor cu mofetă

Înainte de tratamentul cu mofetă, se recomandă să vă odihniți timp de 5-10 minute. Nu este recomandat să vă mișcați frecvent sau să vorbiți în timpul tratamentului, puteți respira cu ușurință în gaze mai dense în același timp. Puteți încerca două tratamente
pe zi, cu o pauză de 4-8 ore între cele două sesiuni.

Efectele terapiilor cu mofetă

Terapia Mofetta este, de asemenea, recomandată pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, este recomandată și persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, colesterol ridicat, precum și fumătorilor, persoanelor cu probleme circulatorii și celor care lucrează în frig.

Se știe că baia uscată mofetta are un efect benefic, vasodilatator asupra potenței, deoarece este un afrodisiac natural.

Foarte interesant, concentrația de dioxid de carbon în straturile superioare ale gazelor este mult mai mică, astfel încât acestea stimulează transportul oxigenului în țesuturile corpului, inclusiv în creier, ceea ce duce la o creștere a eficienței mentale.

Este bine cunoscut faptul că mulți scriitori și pictori celebri au practicat în mod regulat terapia cu mofete, deoarece aceasta a dus la o adevărată „explozie inspirată”.

Contra-efectul terapiilor cu mofetă

Ca orice altă terapie, pe lângă efectele sale pozitive, există și contraindicații. Această procedură este interzisă persoanelor cu boală cardiacă ischemică, persoanelor cu aritmie sau celor care au avut recent un atac de cord. 
Nu este recomandat persoanelor cu hipertensiune arterială sau care au insuficiență cardiacă sau alte afecțiuni cardiace. 
De asemenea, nu este recomandat persoanelor cu insuficiență venoasă, insuficiență renală digestivă sau cronică sau persoanelor cu probleme respiratorii.

Procedura poate fi efectuată numai la recomandarea medicului și sub supraveghere, recunoscând riscurile! Încercarea de mofettes găsite în aer liber este periculoasă!